dilluns, d’agost 13

Excuses

A principi del segle XX, els espanyols, per poder afermar la seva presència en la colònia de Guinea, van donar molt poder a capitostos indígenes de l’ètnia Fang.

A un d’aquests capitosts, que dominava una gran extensió de terreny, el governador espanyol li va encarregar que construís una carretera. Per fer-ho li va facilitar diners, eines i un permís perquè utilitzés tots els homes, dels poblats que controlava, que feren falta.

Mesos després, el governador va anar de visita a la zona i va veure, amb estupor i incredulitat, que la carretera estava feta un nyap, plena de sots i la major part de l’asfalt aixecat. Empipat, es va dirigir ràpidament a la tenda del capitost

- Hola “Bwana”

- Ni “Bwana”, ni pebrots. Acabo de venir per la carretera que et vaig manar construir i està feta una porqueria. Et vaig donar tots els diners i tota la maquinaria que em vas demanar i el resultat és una carretera completament intransitable, que està plena de sots

- Ei, ei, ei, no és culpa meva “Bwana”.

- Què vol dir que no és culpa teva?

- Doncs això “Bwana”. Jo vaig construir bé la carretera, el que va passar és que poc després va començar a ploure i va quedar feta una merda. Així que no em reclami a mi, reclami a Déu que és qui fa ploure


Vaig recordar aquesta anècdota quan vaig veure les declaracions que va fer la ministra Magdalena Álvarez quan va interrompre dos dies les seves vacances a Màlaga, (pobre dona, que sacrificada) per venir corre-cuita a “Dar unes explicaciones para calmar la tensión del problema catalán”

I és que la culpa no la té ni el govern d’en Zapatero ni el govern de la Generalitat. Tota la culpa és dels governs anteriors i dels elements. (al reves del cas de Guinea, que els colonitzats intentaven aixecar la camisa al colonitzadors, aquí qui aixeca la camisa són els colonitzadors als colonitzats)

Jo no tinc gaire experiència en governar (vaja, mai he estat en cap govern, ni municipal, ni de més amunt), però el meu sentit comú em diu que si quan entro nou en un lloc i veig que les coses estan malament, ho dic al començament de la gestió, no al cap de uns quants anys de governar i quan pinten bastos. Ara, tampoc em feu gaire cas, que jo, com diuen de mi alguns polítics, sóc un ignorant que no sap com van les coses.



(Acudit publicat al Punt)

53 comentaris:

Jo Mateixa ha dit...

Jajajaja, molt bo Avi, te vostè moltissima raó, vaja, com sempre,si donesin explicacions abans de començar a gobernar poder la gent desprès no es ficaria tant amb ells.

Politics...buaggggg

Anònim ha dit...

Si lo de la ministra va ser penos, lo de avui es per apretar a corre.

gatot ha dit...

Fa massa anys (30? 40?) que vivim en un país d'aparador. Si l'aparador fa goig, tant li fot la rebotiga!

I per mi, cap del polítics fins ara han donat la talla. Uns per prudents, altres per fatxendes, altres per il·luminats.

Hi va haver un dia, segur que el recordes avi, que en Felipe Gonzalez va sentenciar l'Estat i el país. Va dir:"los empresarios tienen que ganar dinero".

Va ser l'inici de la claudicació de l'esquerra. El bateig i santificació del neoliberalisme. Des de l'esquerra. I a partir d'aquí, tot s'hi val pels calers.

Però clar, nosaltres no hi entenem.

onix ha dit...

s'ha de ser molt gran però molt per poder fer un acudit amb aquest material perquè tota aquesta colla foten pena de veritat L'avi for president !!! ;)***

Puji ha dit...

Vaig ser a Guinea fa uns anys. L'excusa del cabdill Fang és del tot creïble.

Dit això, a la "ministra" no se la creu ni Déu...

neus ha dit...

Em trec el barret Avi!! I això que tampoc hi entenc ben res...

;*)

Sergi ha dit...

En aquest país, o en el veí, tant és, la culpa no és mai d'un mateix, ni de la gent que defensem. Sempre s'ha de buscar una explicació,culpar algú altre, donar excuses per justificar que nosaltres fem la nostra feina i que els altres són o han estat uns ineptes. Aquesta història ja la coneixem, oi? Però bé, sabent que també passa a Guinea em quedo molt més tranquil... viure en una república bananera deu tenir els seus avantatges, oi? I aquí ni república ni res...

Ulisses ha dit...

jajajajaja
quina vinyeta més bona!!!

I l'anecdota aquesta de Guinea també està força bé ;)

zel ha dit...

Jo també m'he fet un fart de riure. Et conec, avi, evidentment només pels "ninots", però així, llegit i tot, fa més goig encara. Em fa l'efecte que m'hauré de replantejar donar un tomb al meu bloc, ( col...b???)reconfegir-lo amb l'humor, que diuen, tinc a la vida de cada dia. Enhorabona, el voltar blocs m'anima!

Jordi Jordi ha dit...

Com sempre, té tota la raó del món. I que bé que ho expressa en l'acudit.

Anònim ha dit...

Juaaaaaaaaaaasssssssssssss
si es que estem de catxondeo o que, senyora ministra????

Anònim ha dit...

Benvolguda Jo Mateixa, l'acompanyo amb el seu Buagggg!

Anònim ha dit...

Benvolgut Anònim, lo d'avui, lo d'ahir i lo que ens aniràn fent... Tot és penós. Mentre hi hagi borregos i hauran pastors

Anònim ha dit...

Benvolgut Gatot, per sort o desgràcia tinc memòria d'elefant i recordo masses coses. Un dia que m'agafi la boja, li explicaré una anècdota del Papus i senyor Gonzalez quan va arribar al poder. A part d'això, els grans empresaris d'aquest país li van dir, el havien dit en els d'abans i que dieun als d'ara: Aquí mana el capital i si les coses es torçen et fotem un pitoste que et cauran les calces. I el poder és molt llaminer i per tant tots els que arriben a governar passen per l'aro.

Anònim ha dit...

Benvolgut Gatot, per sort o desgràcia tinc memòria d'elefant i recordo masses coses. Un dia que m'agafi la boja, li explicaré una anècdota del Papus i senyor Gonzalez quan va arribar al poder. A part d'això, els grans empresaris d'aquest país li van dir, el havien dit en els d'abans i que dieun als d'ara: Aquí mana el capital i si les coses es torçen et fotem un pitoste que et cauran les calces. I el poder és molt llaminer i per tant tots els que arriben a governar passen per l'aro.

Anònim ha dit...

Benvolguda Musa Virtual, tu em mires amb massa bons ulls. Ah, i no tinc cap intenció de ser president, m'agrada viure tranquil sense que se'n recordin de la meva família.

Anònim ha dit...

A sobre, benvolgut Puji, igual Déu no existeix...

Anònim ha dit...

Gràcies benvolguda Elur. No hi ha res més reconfortant que una persona amb seny i criteri, es tregui el barret per tu.

Anònim ha dit...

Benvolgut Xexu, el problema és que aquí no hi república, però que el país és tercermundista i paga uns impostos que no tenen res que envejar a Suécia...

Anònim ha dit...

Benvolgut Ulisses, gràcies i ja fa bé de riure, perquè la situació és per plorar.

Anònim ha dit...

Benvolguda Zel, gràcies per aturar-se a ca meva i per deixar un comentari. Si em permet un consell, faci el seu bloc com li surti dels nassos, que per això és
el seu bloc. A més m'he passat per ell i trobo que està força bé. Així que endavant les atxes!

Anònim ha dit...

Gràcies benvolgut JordiJordi, reconforta tenir amics com vostè. Ah, per cert, a veure si escriu una mica, que el trobem a faltar.

Anònim ha dit...

Benvolguda Cafeambllet, la ministra, i tota la resta de la patoleia, estan de catxondeo permanent...

El veí de dalt ha dit...

Avi,
com diu el Gatot, només cal veure l'espectacle deporable de les elèctriques a Barcelona aquestes darreres setmanes per veure qui mana de veritat en aquest país. I els polítics, a posar-nos vaselina perquè a sobre de no fer-nos mal, volen que ens agradi que en donin pel sac!

efe ha dit...

De fora estant el que més m'ha sobtat és que la gent no es revoltés , que no cremés cap edifici públic, perquè és que mira que fa falta tenir barra per arribar a una situació així.

A banda d'això, molt brillants tant el post com l'acudit. Supose que era l'opció B després de no cremar la delegació del govern

Kap ha dit...

Trobo l'anècdota de Guinea encertadissima: els usuaris dels trens catalans tambè estan negres.
Chapeau!

Anònim ha dit...

Benvolgut Veí, porten tan temps donant-nos pel sac, que al final li agafarem gust i tot...

Anònim ha dit...

Benvolgut Efe, som tan obedients i politicament correctes que no fem ni soroll, aquí està la clau de perquè uns van fent el que els rota i els altres anem posant la galta o el cul, com prefereixi

Anònim ha dit...

Benvolgut Kap, els usuaris de RENFE estan negres, verds, grocs...

Otger Cataló ha dit...

jajaja molt bo ...

Somiatrufes ha dit...

Crec que les explicacions de l'Álvarez només s'entenen si tenim en compte que:

a) Es tracta d'una ministra de la metròpoli.
b) Es justifica davant de la colònia.
c) La colònia en qüestió és mesella i somiatruites.

El punt clau és el C, oi? És a dir, aquesta nostra dèria per llepar la soca del Bwana :'(

Cristina ha dit...

Té tanta raó Avi. Perdoni que l´hagi tingut abandonat però porto una temporadeta molt gossa per escriure i llegir. I ara començo vacances així que encara em desconnectaré més. Una forta abraçada i "visca renfe"

Anònim ha dit...

Aunque no controle el catalán... el chiste lo pillo perfectamente.
Mu bueno.
Un saludo.
Y cuídese usted también!

Laia ha dit...

COLLONUT AVI!!
aquesta vegada s'ha superat!!!!!!!

xDDDDDDDDDD

jajajajajajajajajajajajajajajajaja
em treuria el barret si en dugués!
li va bé si li faig una ola solitaria???

molts kissus per vostè, venerable avi!

Alepsi ha dit...

Ui... més merders amb la Renfe??? Si és que no ha canviat res, en un mes, no? Buah... jo que tenia l'esperança de que haguessin arreglat tot quan jo tornés..... en fi... "no me llames iluso porque tenga una ilusión... xDDD!"

Marc Arza ha dit...

Impagable!

Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Jo Mateixa ha dit...

Tot be Avi????

Anònim ha dit...

No em barrufa aquesta ministra!!!
l'acudit és boníssim!!
Quan governarà a Espanya algú que no tingui por de donar a Catalunya el que es mereix??? Fer coses per Catalunya és contraproduent pels seus objectius polítics..és penós!!

Anònim ha dit...

Avi, per temes polítics demani consell al sociata aquell del cinturó industrial. Els sociates en saben molt i són més putes que les gallines.

Alepsi ha dit...

Papaaaaaaaaa!!!! Què tal la tornada?

adrià ha dit...

Eps!!!!!!!! i no n'has conegut ni un de bo? De polític vull dir... clar

ddriver ha dit...

que bo l acudit!!
Si donguesin explicacions abans no serien politics,perdria tota la gracia el tema.
Les colonies no tenim perque sentir la veritat,nomes som colonies.
l curios e que siguem el problema catalan en comptes dl xollo catalan

Anònim ha dit...

Gràcies, benvolgut Edu, gràcies, teniu un sigaló pagat.

Anònim ha dit...

Exacte, benvolgut Somiatrufes, la clau és en l'apartat C. Obrim tant la boca que se'ns pixen dins.

Anònim ha dit...

No s'amoini, benvolguda Cristina, que vagin bé les vacances

Anònim ha dit...

Gracias Bernal, el elogio es un regalo viniendo de un profesional como tu. Ah!, i tiene mérito que un maño, pille el catalan.

Salut!

Anònim ha dit...

Va bé, benvolguda Fraggle, va bé.
També Kissus per a vosté

Anònim ha dit...

Nena, nena, nena, aquí no canvia mai res. Quan fem l'estripada ja ens posarem al corrent de tot...

Anònim ha dit...

Gràcies benvolgut Marc. Penso que els humoristes gràfics estem per tocar els collonets al poder.

Anònim ha dit...

I perquè ens han de governar des de Madrid, benvolgut Gran Barrufet?

Anònim ha dit...

Vostè no em vol bé, benvolgut Sir William... Quins consells de donar-me...

Anònim ha dit...

N'hi ha algun de bo, benvolgut Adrià?...

Anònim ha dit...

Les hores de taxi que ha de fer vostè, benvolgut Ddriver i les hores de dibuix que haig de fer jo, per mantenir a tota aquesta colla...