dijous, d’agost 9

Recomanació

Els que sou assidus d’aquest bloc sabeu que una de les normes que tinc és no fer recomanacions. Ni de llibres, ni de tele, ni de cinema ni de blocs. Els blocs per on passejo els tinc posats aquí al costat i quan en trobo, per aquests móns de la blogosfera algun que m’interessa, l’enllaço i, aquí pau i allà glòria.

Però, com deia algú, les normes són per saltar-se-les. Així doncs, aprofitant que estem a l’agost i tot sembla que sigui més mandrós, em saltaré la norma i us recomanaré un bloc que acaba de començar a funcionar. És aquest:

GARABATOLANDIA


El responsable és en KAP, col·lega i company de professió que, a més de ser un bon ninotaire, és un estudiós de l’humor gràfic català. Ha comissariat varies exposicions i ha escrit diversos articles sobre el tema.

Ara, en aquest nou bloc vol escriure sobre els ninotaires que han treballat per a la premsa esportiva, des de començaments del segle XX fins els del segle XXI.

Ha començat per en Muntañola, un mestre per molts que ens dediquem a aquesta professió.

Si us interessa aquest món de l’humor gràfic, feu una passadeta per GARABATOLANDIA, que segur trobareu informació interessant.



(Acudit de Muntañola)

18 comentaris:

Kap ha dit...

Reconxo! Avi, això no es fa! Ara m'hauré d'esmerilar per fer un blog a l'alçada de la teva recomanació i satisfer la nombrosa paròquia que tens! Ai... amb amics com aquests...

Dessmond ha dit...

He vist que tens un altre enllaç de'n Kap al teu blog. També està força bé. En sap, en sap!.

En Muntanyola el recordo de petit. Però no sabria dir de quin diari. Ostres, he patit una regresió en el temps en veure aquest dibuix!!!
Sort que estic fent de Puigdellívol!

Anònim ha dit...

Molt bona recomanació, Avi. És que els manresans...perquè en Kap és de Manresa, oi ? Com en Fontdevila.
Per cert, Dessmond, perdona la meva ignorància, què vol dir "estar fent de Puigdellívol" ? No serà la versió catalana d´estar de Rodriguez ? A més, diria que Puigdellívol és un cognom molt manresà

Anònim ha dit...

Perdó, ara mirant per internet he vist que en Kap és de Berga (amb "e" tancada, que hi ha periodistes que ho ignoren)

Puji ha dit...

Ja hi he fet una passada, molt interessant. Gràcies per la recomanació, Avi.

Dessmond ha dit...

Sulpertú,
tens una intuïció fenomenal. Has provat fer travesses o comprar algun número del sorteig del dia 15 de la Once? Estic segur que és un bon moment per fer-ho!!!

He mirat el web que recomanes, Avi. Molt bé, també. L'enhorabona per recomanar-lo i l'enhorabona a en Kap.

Oriol ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jo Mateixa ha dit...

Doncs sens dubte hi farem un cop d'ull, les vostres recomanacions (per poques que siguin) son ben rebudes :-)

onix ha dit...

Doncs es una llàstima que no facis recomanacions per mi serien les mes benvingudes ;)******

Anònim ha dit...

Benvolgut Kap, estic segur que t'esmerilaràs el cervell (com sempre fas) per està a l'alçada i fer-me quedar a mi com un senyor davant dels meus col·legues blocaires.

Anònim ha dit...

I tant que en Kap en sap, benvolgut Dessmond. La generació que ve darrera meu són uns feres...

Anònim ha dit...

Benvolgut Sulpertu, veig que vostè mateix us heu aclarit tant en el lloc de naixença d'en Kap com en la definició del mot Puigdellívol (mira que en Dessmond en ho fot complicat, eh?). Per això no fa falta que comenti gairebé res més.

Anònim ha dit...

De res benvolgut Puji, a manar. Ara, no s'acostumin que no sóc home donat a les recomanacions.

Anònim ha dit...

Gràcies benvolgut Dessmond

Anònim ha dit...

Servidor no té res a veure amb el comentari eliminat. Que quedi clar que jo mai he practicat la censura, això ho deixo per el fiscal general i per certs jutges que es dediquen a segrestar revistes humorístiques

Anònim ha dit...

Gràcies benvolguda Jo Mateixa, però poques recomanacions més faré. Crec que cadascú ha de triar el que més li agradi i tots vostès tenen prou criteri com per saber que és el que els agrada.

Anònim ha dit...

Benvolguda Musa Virtual meva, jo sóc un home que m'agrada molts tipus de música, lectura, cinema, còmic etc. Per això no m'agrada recomanar res, com li he dit a la Jo Mateixa, cadascú té prou criteri com per saber que més li agrada sense que ningú els hio hagi de dir. La recomanació del bloc de Garabatolandia, ha estat perquè en Kap es vol dedicar a rescatar la memória dels que s'han dedicat i ens dediquem a l'humor gràfic i ja que sempre hem estat els grans olvidats de la cultura, crec que val la pena que una iniciativa així arribi al major nombre de gent possible.

Laia ha dit...

EL dibuix esta bé....
ens podem muntar una d'histories....:

* com per exemple, que el caramalahostia es un executiu impotent que de petit no rebia prou afecte de la mare o son pare el zurrava i ha acabat sent un cabro malparit

* es un politic (no comments :))

..... coses d'aquestes...

kap, no et preocupis, segur que posaras el teu toc personal!!

kissus per tots/es