dilluns, de maig 14

Uiiii! que hi ha nervis entre els polítics i els seus llepaculs

Divendres, em va trucar la Maria que no venia a dinar. Sempre que la Maria no ve a dinar, jo, vaig a un petit restaurant que hi ha prop de casa. Tenen una cuinera que cuina molt bé, el lloc és tranquil i el menú econòmic, a més, com que em coneixen, tan l’amo com els habituals, puc petar la xerrada.

Malgrat que està encara no a dues cantonades de casa, haig de fer la gran volta, perquè l’avinguda que hi ha al final del meu carrer està tallada des de fa temps, per unes obres que tenien que durar un parells d’anys i, veient com si esforcen, em sembla que duraran una eternitat. Potser, si no cau per les obres del TGV, acabaran abans la Sagrada Família que les fotudes obres. Realment és pot dir que a sembla que visquem a Sarajevo en plena guerra.

Doncs bé, després de fer la gran volta, per anar a jalar, em vaig trobar, al començament de les obres, a l’alcaldessa tota guarnida, acompanyada d’una cort de “pilotes” i llepaculs, que li feien la rosca. Un paio amb un casc blanc li anava donant explicacions. Al passar per el seu costat, no em vaig poder aguantar i li vaig dir:

- Què, alcaldessa, et sembla que veuré acabades aquestes obres?

La dona, com que estem amb campanya electoral, va somriure (cosa que no acostuma a fer la resta dels quatre anys de mandat) i, amb una amabilitat que em va sorprendre, va respondre:

- O, i tant, pots estar segur

- Doncs digui’ls-hi que espavilin, que jo calculo que a tot estirar, em queden, encara no, quaranta anys de vida

Li vaig dir això gairebé sense aturar-me. Però encara no m’havia allunyat quatre passes que vaig sentir la veu d’un dels pilotes llepaculs que deia:

- Aquest tiu és un gilipolles!

- No, - vaig respondre, girant-me – aquest tiu, és un veí cabrejat amb la classe política i amb la colla de vividors que hi ha al seu voltant, perquè sempre comencen les obres mitja hora abans de que s’iniciï la campanya electoral!

En aquell moment, vaig veure que un paio, gran com un sant Pau, amb ulleres fosques, que estava una mica apartat del grup, es va avançar una mica i es va posar entre l’alcaldessa i el grupet de llepaculs i jo. Vaig pensar que deuria ser l’escolta i com que un ja té una edat i volia dinar amb totes les dents dins de la boca, vaig girar cua i vaig anar cap el restaurant, mentre pensava que cada quatre anys hi ha una colla de gent que passa uns dies molt neguitosos per conservar la menjadora. És clar que els pobres ciutadans ens passem quatre anys aguantant a un grapat de ganduls que no foten res i cobren més que si dirigissin les empreses d’en Bill Gates.

(Per cert avui m'ha tocat fer el post del bloc del programa de ràdio, així que us poso l'enllaç, per si teniu humor i ganes de llegir-lo)

43 comentaris:

Alepsi ha dit...

Ole Papa!!! Si és que els polítics ja ho tenen això, de sobte els hi agafa una mena de pressa i de ganes de somriure... i tu, sempre coincideix amb precampanya. Però no desconfiem, coi, que som dolents, eh? QUe és casualitat!!!!!!!

Anònim ha dit...

Segur que eren del PSC..... ;)
Vosté vagi donant canya per a això som els ciutadans d'aquest país!!!

Jo Mateixa ha dit...

Els gilipolles son ells, que nomes saben ser agradables en èpoques d'eleccions, ben fet Avi, vostè allà marcant territori!!!!!

La Maria, la filla i em menut be????

Petonasossssssssssssssssssss :-)

Anònim ha dit...

Benvolgut Avi es que aquests polítics de pa sucat amb oli ja les fan aquestes coses, aquí a Igualada obres a tort i a dret i tots els parcs ben arreglats, però ara passades les eleccions res de res fins dintre de 4 anys, comentari de la cuca, ja podrien haver eleccions cada dos anys així tindriem la ciutat en condicions mes sovint.

onix ha dit...

Tant lluitar per una democràcia, poder votar,i el mes trist ara tampoc puc votar , perquè cap mereix que camini 500 metres per anar-hi :D
això que s'han lluit amb els cartells han quedat tots tant be que fins i tot em ve de gust donar-los la primera comunió:P ;)******

Puji ha dit...

Hi ha dies que fins i tot em fan una mica de peneta, pobrets... però de seguida vaig a buscar el mall.

Jordi Jordi ha dit...

Així m'agrada, parlant clar. Si tots féssim igual, i tinguéssim un xic de memòria, ja veuria com les coses serien prou diferents...

Anònim ha dit...

Avi, he d'entendre, doncs, que no votareu, eh?

Anònim ha dit...

Així es la democràcia companys!!! Un bé de deu. Si a la feina hi haguessin eleccions cada quatre anys, molt em sembla que no hi quederia gairebé ningú dels que manen. Així doncs, ja que tenim l'oportunitat cada quatre anys carragemnos-los.
Au tots a vota a la contra. Bé contra per mai als del albatros. jejejeje

Anònim ha dit...

Si el goril·la es va girar vol dir que li va encertar de ple. Bona punteria, avi!!

Anònim ha dit...

Jo crec que el pitjor es no poder ni dir-los que son uns p. lladres i que haurieu de cremar a l'infern!

Anònim ha dit...

Ostres! Que haurieN de cremar a l'infern!

David JB ha dit...

L'únic polític que es mereix respecte, és aquell que no li cal anar a inaugurar tot el que ha fet abans de les eleccions, perquè sap que la seva feina és aquesta i que la gent ja ho sabrà valorar. Actualment, el percentatge de polítics que hi arriba no deu superar l'1%

Ulisses ha dit...

els gilipolles son ells!

Anònim ha dit...

Hola,
com va?

Què valent que va ser, avi!! Té molta raí però jo no hagués tingut el valor. I miri que cada cop els puc veure menys a aquests polítics: parlen i parlen sense dir res i a sobre tenen la sensibilitat on les avelles. Ja els explicaré, ja...

un petó gran

Toy folloso ha dit...

Jo els he trobat per el mercat setmanal, regalant somriures "Chayanne", i els he preguntat: ¿Oi que no fareu com els de Marbella si os voto?.
I han respost ¡noooo!, (pèro s´han posat a riure el doble).
Mau!

Cristina ha dit...

Avi, mai ens decepcionarà perquè és ferm amb les seves idees. Així m´agrada. Els polítics són tots iguals. Ho vaig descobrir fa molts anys. I ja ni tan sols em decepcionen. Més aviat sóc indiferent amb aquest tema. No ha nascut el polític que m´animi a votar.

Anònim ha dit...

Manel Piñero???????

Avi, quina manera més doiuda de descobri-vos, no? O som jo, que me pas de llesta?

Anònim ha dit...

Ostres, Avi, vostè sí que els té ben posats !!! M´alegro de poder-lo tornar a llegir, ja m´he posat al dia. Salut

Anònim ha dit...

Nena, les ganes de somriure, només els agafa cada quatre anys, sempre coincidit amb les eleccions... Ooooh!

Anònim ha dit...

Bingo!, benvolguda Cafeambllet!

Anònim ha dit...

Quanta raó té, benvolguda Jo Mateixa, quanta raó.

La Maria i la filla bé. El net, creixent cada cop més.

Anònim ha dit...

Benvolgut Farlopa, i si hagussin eleccions cada any, tindriem unes ciutats estupendes

Anònim ha dit...

Ai, quan de mal que ha fet el Photoshop, estimada musa virtual...

Anònim ha dit...

Benvolgut Puji, res de peneta... vostè sempre tingui el mall a punt, que a la baixes la guardia te la foten

Anònim ha dit...

Benvolgut JordiJordi, amb aquests, es pot parlar clar cada cop que estan en campanya, que és quan les entomen totes

Anònim ha dit...

Benvolgut Veidedalt, jo quan vull una marca de llet o whisqui i vaig al super i no la tenen, me'n vaig sense comprar cap altra.
No sé si la metàfora li serveix d'aclariment

Anònim ha dit...

Benvolgut Arrauxat, cada quatre anys és una eternitat...

Anònim ha dit...

Sí, sí, però veure el goril·la acollona, benvolgut Propde40, que un ja no té edat perquè li fotin la cara com un mapa

Anònim ha dit...

Benvolguda AhSe, el fotut del cas és que quan estan en campanya electoral, el que són uns lladres s'ho diuen entre ells.

Anònim ha dit...

L'1%?... Redéu, redéu, redéu, que en sou d'optimista benvolgut Lapri...

Anònim ha dit...

Benvolgut Ulisses, més contundent i escuet com vostè, no es pot ser.

Anònim ha dit...

Benvolguda Williams, quin plaer tornar a veure que és per aquí. Com l'anyorem!. Miri, en confiança, penso que no vaig ser molt valent. Els polítics quan estan en campanya electoral, els pots dir el nom del porc que ho entomen amb un somriure als llavis, mentre pensen: "Ja et fotré a tu, ja"...

Anònim ha dit...

Benvolgut Toy Folloso, mau, mau, marramau... Vostè fiis d'un polític i acabarà sense camisa

Anònim ha dit...

Benvolguda Cristina, quan has rebut tants desenganys a la vida, aprens que l'únic que et queda és ser fidel a les teves idees...

Anònim ha dit...

Benvolguda Cruella, em sap greu dir-vos que us heu passat de llesta. El post que heu llegit és del bloc del programa i allà ens vam comprometre que cada membre de l'equip faria una parida un cop a la setmana i vostè va llegir la de un dels guionistes, en Manel Píñero (ja m'agradaria ser tan ben plantat com ell i tenir la seva edat). Si mira una mica més avall veurà el meu post...

Anònim ha dit...

Benvolgut Té la mà Maria, tingui per segur que passaré a visitar-lo. I espero que no sigui l'últim cop que vostè vingui a casa meva. Ah, i segueixi sent irreverent, eclectic, iconoclasta i, sobretot, llibertari.
Salut!

Anònim ha dit...

Benvolgut Sulpertu, ja era hora que tornés, fa més campanes que jo.
Ah, i com he dit més amunt, ara és l'època en que els pots dir de tot al polítics, que te les entomen totes...

ddriver ha dit...

que valents aquets politics,amb gorila i tot pagat per nosaltres.
Pero no crec que hagues tingut nassos a res la bestia,hauria perjudicat la seva campanya.
Ben fet avi,quin fastic els politics que tenim.

Anònim ha dit...

Que Avi, com estan aquells sociates coneguts seus que tenen responsabilitats polítiques en algun ajuntament? Els fotrem fora? Que no li fotin la cartera!!

Anònim ha dit...

Benvolgut Ddriver, per això li vaig fer el comentari a l'alcaldessa. Fora de la campanya electoral, el "gorila" m'hagués fotut un cop de kobutan que m'hauria deixat distret

Anònim ha dit...

Em sap greu, per vostè i per mi, benvolgut Sir, però no, no els han fotut fora...

Laia ha dit...

BRAVO BRAVO I BRAVO!!!!

molt ben dit venerable avi!!!!
la gent com vostè fa que tingui ganes de trobar-me amb un politic i dirli 4 cosetes ben dites!!

em trec el barret!! bé, no en duc pero faig el gest i li faig una reverencia!!